Loopbaancoaching

Ouderen is eigenlijk een veelomvattend woord voor iedereen die al verder is dan zijn/haar middelbare school. Misschien ben je al ruim 10 jaar aan het werk en denk je erover van carrière te wisselen, of zit je in je eerste jaar van een HBO/MBO/Universiteit opleiding en weet je nog niet zeker of deze opleiding geschikt voor je is?

Loopbaanregie kan je de helpende hand bieden bij moeilijke beslissingen en/of stappen in je leven. Hieronder kun je meer lezen over doorstuderen, het kiezen van een andere carrière of een nieuwe opleiding.

Doorstuderen
Doorsturen is een veelvoorkomende keuze, je hebt net je bachelor, master of MBO diploma op zak en je weet nog niet wat je nu wilt? Of dat jaar werken bevalt me toch niet en ik wil toch nog een studie doen. Maar is doorstuderen nu wel de goede keuze voor mij? Krijg ik niet enorm veel studieschuld als ik toch besluit door te studeren?

Allemaal vragen die je heel onzeker kunnen maken en dan hebben we het nog niet eens gehad over welke opleiding je dan zou willen kiezen…

Loopbaanregie kan hier een ondersteunende rol in spelen. Aan de hand van gesprekken en (eventuele) testen kan Loopbaanregie je helpen bij je keuzes.

Andere carrière?
Een aantal jaren heb je gestudeerd om te komen tot waar je nu bent, ineens slaat de twijfel toe “ moet ik dit nog tot mijn 65ste doen?”. Een vraag die vele zichzelf niet durven te stellen, want wat als het antwoord “nee” is?!
De belangrijkste vragen komen dan aan de orde;

  • Wat voor impact zou het wisselen van carriere op mij (en mijn gezin) hebben?
  • Zou ik nog terug kunnen als ik het echt niets vind?
  • Wat zou ik dan voor beroep kiezen?
  • Welke opleidingen heb ik daarvoor nodig?
  • Kan ik me makkelijk omscholen?
  • Of zou het met een aantal avondcursussen ook voldoende zijn?

Allemaal vragen waar Loopbaanregie en jij samen naar kunnen kijken. Want waar ligt je hart en waar ben je goed in? Het is belangrijk om tevreden te zijn met de keuzes die je maakt en vooral niet met onopgeloste vragen te blijven zitten. Loopbaanregie kan je ondersteunen en informatie geven over je mogelijkheden.

Toch een andere beroepsopleiding?
Je bent pas begonnen of al enige tijd bezig met een beroepsopleiding en je wilt nu stoppen, “het is toch niet wat ik ervan verwachtte” is een veelvoorkomende reden. Maar wat wil je daarna doen? En welke opleiding kan je doen?

Van opleiding wissel kan makkelijk zijn, als je weet wat je wilt. Maar als je dat niet weet kan het nogal moeilijk zijn. Want hoe overbrug je de tijd, ga je dan werken? Of kies je de eerste de beste opleiding die je aanneemt en waar je meteen in kan stromen?

Wat vele belangrijk vinden bij het wisselen van een opleiding is dat ze niet nogmaals een ‘verkeerde’ richting willen kiezen. Samen met Loopbaanregie kun je je mogelijkheden bekijken en ook je richting bepalen.